Мая Манолова няма да прави нова партия преди изборите. Тя ще участва във вота с коалиция, която все още събира, стана ясно днес.

Манолова създава гражданска платформа от организациите и партии извън статуквото, както и парламента, както ги определи тя самата. 

Снимка: БГНЕС

„Борисов не може да си представи почтеност в изборите. един истински рецидивист се плаши от честни избори, те са неговият най- голям кошмар", заяви Манолова.

Тя обяви меморандум на партньорската мрежа със седем основни цели. Първата - пакет от икономически мерки за повишаване доходите на българските граждани. Тя обясни, че се финансира прозрачно и отговори получавала ли е подкрепа от Васил Божков след есемесите, които бизнесменът публикува в социалните мрежи.

„Търсете парите на Божков при Борисов, Горанов и Менда Стоянова - той самият обясни 67 милиона е дал, за да му бъде осигурена поддръжка и чадър. Никога не е търсена финансова подкрепа от бизнеса близък до Бойко Борисов“, каза тя.

В края на събитието на отсрещния тротоар се появи импровизиран протест.

Все още не е ясно как платформата на Манолова ще се регистрира на изборите. Възможно е да се използва регистрация на вече съществуваща партия. В следващия парламент тя ще настоява такива платформи да регистрират кандидатски листи, защото в момента това право имат само партиите.