И в следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места в крайните източни и северозападни райони е възможно да преръми. Предимно слънчево ще остане над Югозападна България. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури -  между 8° и 14°.

 През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места, главно в крайните източни райони, е възможно да преръми. Предимно слънчево ще бъде  над Югозападна България, но в сутрешните часове и там на места видимостта ще е намалена. Ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури -  между 2° и 7°, на места в Югозападна България - до минус 3°, максималните - между 8° и 13°.

 

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна. По-значителна ниска облачност и мъгли ще има в източните райони и в Дунавската равнина. Не са изключени и изолирани ръмежи. Повече слънчеви часове ще има в Югозападна България и планините. Ще бъде почти тихо. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя облачността ще се увеличи и по-късно през деня от югозапад ще започнат валежи от дъжд.