Никой от ГЕРБ не трябваше да си подава оставката заради сделките на властта, но това беше решение на Борисов. Това коментира в интервю за bTV Радио бившият лидер на СДС Божидар Лукарски.

И допълни: „Каквото за всички, това и за гол Хасан. С какво е по-различен Цветан Цветанов от Цецка Цачева, щом се иска нейната оставка, тогава идва въпросът защо не се иска оставката на Цветанов?“. Но подчерта, че друг въпрос е дали изобщо е трябвало да се искат оставки.

След като стана ясно, че ГЕРБ ще се яви заедно със СДС на предстоящите избори за Европейски парламент, бившият лидер на партията Божидар Лукарски поиска оставката на настоящия Румен Христов. Днес Лукарски обясни, че е бил предизвикан от начина, по който този съюз е бил оповестен без темата да е обсъдена в рамките на СДС.  „За г-н Борисов е ясно, че одобрява за себе си такава коалиция и това е достатъчно, но за нас като седесари е унизително“, посочи бившият лидер на СДС.

Според Лукарски има и плюсове, и минуси от коалицията с ГЕРБ – СДС ще оцелее по този начин, но може да се стигне и до претопяването му. „Не е просто въпрос на оцеляване, а е въпрос на принципност – къде и как се позиционираш в политическото пространство. И това ще бъде оценено от избирателите, които не харесват ГЕРБ“, допълни бившият лидер на СДС.

Той допусна и друг вариант – независимо от резултатите на изборите, ГЕРБ да обвини СДС за получената от избирателите подкрепа.

Миналата седмица във „Важното, казано на глас“ лидерът на СДС Румен Христов заяви, че е обиден на реакцията на Лукарски. Бившият председател на партията обаче не видя проблем: „В партийната работа не сме се събрали да се целуваме и обичаме, това е семейна работа “.

Очаквайте цялото интервю на Божидар Лукарски тази вечер във „Важното, казано на глас“ по bTV Radio!