"Не повярвах нито на очите си, нито на ушите си. Съдебното правителство има дъното на общественото доверие. Само справедливостта може да спре тази агресия", коментира председателят на Върховия касационен съд Лозан Панов, който демонстративно напусна заседанието на Висшия съдебен съвет.

"Ние непрекъснато влизаме от скандал в скандал и се появява усещането за безнадеждност.

След скандал с есемеса, неочаквано се появи смяна с човека, който отказвам да ме представлява – Димитър Узунов - докато не представи писмена разпечатка", каза още той.

"Отказвам да участвам във всичко това", заяви Панов.

Минути преди това той отговори на журналистически въпроси, като каза, че няма да се появи на заседанието на ВСС, преди всички от Съвета да си покажат телефонните разпечатки, включително и Димитър Узунов, който се сочи за главния заподозрян, изпратил есемеса до премиера, който той пък препрати след това на Панов.

"Не казвам че г-н Узунов го е изпратил (есемесът- б.ред.), казвам, че има подозрения, че всеки един, който е гласувал, може да го е изпратил. Ето защо заявих, че отказвам да участвам в заседанията, докато този въпрос не се изясни", заяви Панов.

Изненадващо Узунов се съгласи да си направи разпечатка, но не стана ясно колко телефонни номера ползва.

Сменената представляваща ВСС Соня Найденова каза, че няма да напусне Съвета.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева заяви пред журналисти, че настоява да се изясни въпросът как тайно и без да бъдат изложени мотивите се сменя представляващият ВСС, и изрази своето възмущение от факта, че половината от състава не е знаела за предложението за смяната, в това число и самата тя.

На заседанието на ВСС бяха и Недялко Недялков и Ивайло Крачунов от сайта ПИК (където не е рядкост Делян Пеевски да коментира актуални теми - б.р.), които чакаха председателя на ВКС Лозан Панов на изход на сградата с настояването да отговори на въпросите дали е бил в кабинета на шефа на "Сиела" и да изяснява въпроси със злепоставящи го снимки. Беше му поставен и въпрос дали ще подаде оставка.