Неочакван ефект заради лошото време за десетки любители на изкуството. Те останаха разочаровани заради анулирането на спектакъл на Белоградчишките скали. 

Софийската опера и балет не възстановява парите за билетите при форсмажорни обстоятелства, за каквито се смята и влошаването на атмосферните условия.

За да се наслади на представление на открито на Белоградчишките скали, Вяра пътува от София и купува билети за два спектакъла. Гледа единия, но за втория се налага да чака дълго.

Представлението се отменя, а Вяра е платила билети по 50 лева.

„Обадих се в мобилната каса в Белоградчик, оттам ми отговориха, че компенсация няма да има, от централната софийска опера ми отговориха, че компенсация няма да има, нито връщане на парите, нито презаверка за други спектакли”, каза Вяра.

От операта дадоха друг отговор на bTV – хората, които са купили билети за несъстоялия за спектакъл на Тоска, могат да ги презаверят безплатно за друг от новия сезон.

Вяра ще се възползва, но смята, че при подобни ситуации е нужна по-добра организация.

От Комисията за защита на потребителите ще направят проверка:

„В чистия законов вариант в тази ситуация би следвало на потребителя да му бъдат възстановени средствата за билета, но той би могъл да предпочете и отлагане на представлението по друго време и на друго място”, обясни Константин Арабаджиев.

Заради лошото време останалите представления се пренасочват от Белоградчишките скали към спортна зала в града.