Убийство след скандал в Костенец – млад мъж беше прободен от бременната си приятелка тази нощ. Мотивите за престъплението са лични. Двама души са задържани.

24-годишната Даниела и нейният 34-годишен приятел Тихомир са живеели заедно. Снощи са имали гости.

Снимка: btvnovinite.bg

Седнали да се черпят на двора и пили доста алкохол. Стигнало се до скандал, който по-късно довел до убийство.

Съседите споделят, че са чули викове и стонове. Тихомир е открит с множество рани от нож, а за престъплението е задържана бременната му приятелка. Близките ѝ са убедени, че Даниела не е извършила престъплението. 

Снимка: btvnovinite.bg

Сестрата на Даниела заяви, че бременната жена се е държала добре с Тихомир и са били постоянно заедно. По думите ѝ е виновен един от гостите на злополучното събиране, който преди години е имал връзка със сестра ѝ.

Тя допълни, че Иво, който е присъствал на сбирката, е бивш затворник, а сестра ѝ няколко пъти е пускала жалби срещу него, защото я е заплашвал със смърт.

Снимка: btvnovinite.bg

От полицията уточниха, че е имало сигнали, но преди повече от две години. Младата жена обаче е направила самопризнания, твърдят източници на bTV.

„Основният мотив е любовната им връзка, като, разбира се, ние разглеждаме и други версии – като скандали, изневери, но в случая става дума за битов скандал”, посочи Николай Спасов, директор на ОДМВР – София област.

Снимка: btvnovinite.bg

От прокуратурата добавиха, че е намерено оръжието, с което е извършено престъплението.Предстои да му бъде назначена и експертиза.

Участниците в събирането са направили опит да заличат част от следите. Разследването продължава. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои държавното обвинение да реши дали да иска постоянен арест за извършителя на жестокото престъпление.