Една холивудска любовна история между златно момиче и лекар с голямо бъдеще се разиграва в края на 80-те години в България. Историята е скандална за онова време, защото момичето е на 17 години, а мъжът вече е женен. Историята има щастлив край и вече са женени от 27 години. Но днес отново са разделени - Бианка Панова работи в Сингапур, а съпругът й, доктор Чавдар Нинов, е в България. Едно необичайно интервю на Александра Кръстева, в което главната героиня се включва по скайп.

Тя е едно от златните момичета на българската художествена гимнастика. Абсолютен световен и европейски шампион през 80-те, вписана в Световните рекорди на Гинес за най-голям брой максимални оценки, получени на състезание. Той е доктор по медицинска натуропатия, член на английската Кралска асоциация по акупунктура. Бианка Панова и д-р Чавдар Нинов са семейство повече от четвърт век.

“Аз мисля, че сме много специално семейство, защото и двамата сме шампиони, и двамата имаме много силно его, обаче и двамата ужасно много се обичаме. И е много интересно!”, започва историята Бианка.

Любовта им прилича на сценарий на романтична драма. Бианка е едва на 17, когато среща д-р Нинов - по препоръка на Нешка Робева, Чавдар става нейн рехабилитатор. По това време д-р Нинов е женен за първата си съпруга, а Бианка е в разцвета на спортната си кариера.

„Това е достойно за холивудски сценарий общо взето. Това беше скандалът на Левски-Спартак тогава. Сега вече не е толкова фрапантно, но ние бяхме първите в този спорт. И беше много трудно. И точно заради това, защото беше трудно, беше и желано, много искано и много пазено”, спомня си златното момиче.

За да спре любовта им, треньорският щаб на националния отбор по художествена гимнастика забранява всякакъв контакт между двамата и следи всяка стъпка на златното момиче.

„Тогавашната система ни раздели за година и половина. Без право да се виждаме и т.н. Аз я целунах един следобед, казах й „Ще се видим довечера". Следващият път, когато я видях на живо беше година и половина по-късно.

В „Кръстникът" има такъв епизод, ние го повторихме на живо. Беше много трудно, такива бяха времената. Аз бях подписал клетвени декларации, че няма да правя опити да се свързвам с нея, тя беше изолирана напълно”, разказва д-р Чавдар Нинов. А съпругата му допълва:

„Трябва да ви кажа, че са малко мъжете, които биха направили това, което Чавдар направи за мен по онова време.

- Значи той е вашето „златно" момче. А вие сте неговото „златно" момиче?

- Така е. Той е моето желязно момче.”

Чавдар е изгонен от системата на МВР, от Федерацията по художествена гимнастика и от спорта. По това време Бианка е на крачка да сложи край на спортната си кариера - на Олимпиадата в Сеул през 88-ма се класира на четвърто място, след нелепо изпускане на бухалките.

„Аз загърбих всичко това в името на това да се хвана с Бианка Панова, която беше обвинена в най-черни грехове след грешката й на олимпиадата в Сеул.

- Това е един тежък период за Бианка и вие сте я измъкнал?

- Да, тя се върна напълно съсипана от тази олимпиада по много причини, няма да се връщам ...да вадим стари дяволи от торбата. Аз й казах, че не бива да се отказва от спорта по този начин”, споделя д-р Нинов. 

У нас д-р Чавдар Нинов е познат по-скоро като съпругът на Бианка Панова. Но извън границите на страната ни е известен с друго. Той е създател на революционната терапевтична система Миопунктура. Лекувал е Берлускони, Джанет Джексън, Мила Йовович, Стивън Сегал, крал Албер II.

„Това са едни симпатяги, които съм виждал през годините. Берлускони - аз бях още млад, току що завършил. Ставаше въпрос за една работа в Милан през 1991 година, с който имахме възможност да пообщуваме заради един болен гръбнак. Той беше просто един богат човек, не беше великият политик, който стана след това”, усмихва се Чавдар.

А по неговите стъпки върви и по-големият му син – Стивън, който признава, че е патриот и ще остане в България.

От близо година Бианка живее в Сингапур и не е загърбила художествената гимнастика.

„От много дълго време исках да направя нещо свое. Аз имам малко по-различен прочит за художествената гимнастика и партньорите, които намерих в Сингапур ми допадат в това отношение, започнах с малки групи, децата са между 6 и 9-годишни, много ентусиазирани, и съм щастлива!”, разказва Бианка Панова.

„Моето име винаги ще остане свързано с България. Аз съм родена в тази страна, аз съм станала това, което съм, защото съм била българка и съм имала шанса да бъда точно в този период на златната художествена гимнастика. Винаги, когато съм била в чужбина, аз съм била Бианка Панова от България.”

А разказът й завършва с думите „С вяра, с обич и със смелост всичко може да се постигне.”