Членовете на правителствената коалиция са в постоянна шизофрения, не знаят в опозиция ли са, на власт ли са. По-добре тази агония да прекъсне и да се отиде на избори - по-почтено и по-справедливо е. Това каза в предаването „Лице в лице” председателят на движение „Гергьовден” Любен Дилов-син.

Според него този български парламент е най-лошият от новата ни история. Той уточни, че говори за чисто парламентарна работа, като приемане на закони, които се правят според угодата на управляващите в момента парламентарни мнозинства.

"Гергьовден" и АБВ сме се регистрирали да работим за това българите да гласуват на референдума, независимо как, и в подкрепа на трите въпроса, независимо от резервите към тях, каза още Дилов-син.

"Смятаме, че, ако този референдум бъде успешен, той ще отвори пътя към нещо, което отдавна желаем - свикване на последното в историята на България Велико Народно събрание, което има да поправи доста неща.

Ако зависеше от нас, ние щяхме да формулираме референдума в един въпрос: „Сте ли за свикване на последното в историята на България Велико Народно събрание?". И тогава вече политиците и обществениците можеха да определят неговия дневен ред и един отговор – да, щеше наистина да промени сериозно България".

Според него промяната ще започне с участие в референдума.

По думите му ГЕРБ прави лоша услуга на Цачева с начина, по който й води кампанията.

"Човекът, който отиде на балотаж срещу нея, надявам се да е Калфин, има огромен шанс да събере целия протестен вот срещу целия политически елит в момента, не само срещу ГЕРБ", заяви Любев Дилов-син.

Какво още каза той, вижте във видеото: