Когато представяхте намеренията си, използвахте неведнъж футболна реторика - например, че това е "А отборът на България". В момента той по-скоро прилича на отбор "Ужас" от село Мърчаево или "Крила на съветите" от село Бяла река.

Подобен паралел от парламентарната трибуна направи депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син.

"Във вашия "А отбор" ще има министър по ефективното управление - очевидно имате някаква идея, а тя за момента все едно остава скрита. Имате и вицепремиер по климатичната политика - това е все едно отбор "Крила на съветите" да си назначи треньор за световното по футбол. Може би трябваше да има нещо по-общо - вицепремиер за вселенското равновесие или вселенската материя", добави още в типичния си стил Дилов.

Депутатът каза още, че Корнелия Нинова ще бъде натоварена с "много тежка отговорност" - да бъде съдник и контрольор сама на себе си, с което, по думите му, БСП не се е справяла особено умело през годините.

Той предупреди кандидата за министър-председател, че скоро ще се убеди, че последните 7 месеца не са били добро време за България и ще трябва да се справи с настоящата ситуация.

"Ние ще се опитваме да не пречим, когато можем, ще се опитваме да помагаме, но съвсем скоро ще разберете, че този начин на сглобяване на кабинет може би не беше най-добрият", каза депутатът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!