Летище София вече е с лятно разписание и предлага на пътуващите избор от 77 редовни и 19 чартърни дестинации, съобщиха от аеропорта.

През следващите месеци от София ще летят 21 авиокомпании, които изпълняват редовни полети, а шест превозвача са заявили желание за чартърни.

Първият полети до полския град Вроцлав ще се осъществи на 27 март, като дотам ще се лети два пъти в седмицата - в понеделник и петък.

Има още една нова директна дестинация - до Родос. Полетите до гръцкия град започват от 3 юни и ще се извършват във вторник и събота.

Това лято ще има и редовните полети до Ереван и Рияд. До арменската столица ще се лети в сряда и неделя, като първият полет е на 30 април. Директните полети до Саудитска Арабия пък ще се изпълняват два пъти седмично от 23 април - отново в сряда и неделя.

Летище София предлага още една нова дестинация - до норвежката столица Осло. Полети ще има всяка сряда и събота, като пърнвият полет е на 24 юни.

Летище София продължава преговорите си и с други превозвачи, за осигуряване на повече предложения за пътниците, се посочва още в съобщението, уточняват още от аеропорта.