Бойко Борисов и Корнелия Нинова ще влязат в директен сблъсък на парламентарните избори напролет.

Двамата партийни лидери ще се изправят един срещу друг като водачи на листите на ГЕРБ и БСП в 25-и МИР в София.

Социологическите проучване показват минимална разлика между ГЕРБ и БСП на вота на 26 март.

Бившият премиер вероятно ще оглави още една листа – тази в Пловдив-град. Там се изправя срещу социолога Иво Христов от листата на социалистите.

Снимка: bTV

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще води Благоевград и Велико Търново. Там БСП изпращат журналиста Тома Томов и Весела Лечева.

Снимка: bTV

Бившият вицепремиер Томислав Дончев по всички личи също ще оглави две листи – тези в 23-ти МИР в София и в Габрово. Негов противник в столицата ще е Жельо Бойчев, а в родния му град – Кирил Добрев

Снимка: bTV

„Програмата, с която ние се опитваме да спечелим нашите избиратели, особено в частта за образование, е разработена абсолютно реалистична. Има много голяма разлика между, това което обещаваме ние и това което предлагат другите, и разликата между нас и БСП е като между документален филм и научна фантастика”, обяви Дончев. 

Още един бивш министър на ГЕРБ вероятно ще застане начело на две листи. Владислав Горанов ще води в 24-ти МИР в София, и тази в Силистра. В столицата Горанов ще се сблъска със Стефан Данаилов.

Снимка: bTV

Във Варна Данаилов ще се изправи срещу една дама – Лиляна Павлова.

Снимка: bTV

В Бургас начело на листата на ГЕРБ застава Ивелина Василева срещу социалиста Петър Кънев. Не са изключени и нови лица в листите на ГЕРБ – като политологът Антон Тодоров и конституционният съдия Георги Марков