Не сме Бареков, не сме Пеевски. Аз лично отказвам доживот да изкупвам греховете на Пеевски, който влезе в Народното събрание с фанфари и по червен килим. Това заяви пред bTV водещата от TV7 Лара Златарева ден, след като десетки полицаи се опитаха да свалят телевизията от ефир заради неплатени дългове.

„Браво, аплодисменти, за това че се събират дълговете на КТБ, 0.13% от дълговете, които се дължат на КТБ са на TV7. Въпросът е защо не искат да си ги вземат под формата на пари, а под формата на спиране на телевизията”, каза още тя.

Златарева и други от лицата на TV7 посочиха, че от седмици ръководството се опитва да покрие задълженията на медията, но не му се позволява чрез всевъзможни „хватки”. „Опитват се нашите ръководители да го платят този кредит, но някой не иска да го вземе и да ни затвори”, каза водещият на новините на телевизията Атанас Атанасов.

Водещият на криминално предаване Любомир Боянов посочи, че е виждал толкова много полицаи само на мачове на „Левски” и ЦСКА, както и при ареста на някакви „килъри”: „Ние не сме „Ислямска държава”, ние работим с микрофони като вашия”.

Според репортера Асен Иванов, когато дойде някой в телевизията и започне да изпълнява получени по телефона инструкции, това е натиск. „Ние много добре знаем какво имаме зад гърба си. Много добре знаем какво се е случвало. Тази телевизия има 10-годишна история, тя не приключва с предишното ръководство”, допълни той.

По този повод колегата му Валентина Войкова подчерта: „Аферата „Костинброд” беше абсолютно плод на предишния изпълнителен директор Николай Бареков. Николай Бареков от доста време не е част от нашия екип и няма нищо общо с нея. Голяма част от хората, които лично работеха с Бареков си тръгнаха много отдавана”.

Иванов все пак каза, че аферата от деня за размисъл преди парламентарния вот през 2013 г. е свързана със спецслужбите и прокуратурата: „Това не беше измислено само от TV7 и всички го знаят. Имаше дело, имаше разследване (...) Всички отразиха аферата „Костинброд”, нали?”

В TV7 не са получавали заплати от месец март. Очакванията на журналистите е след края на дадената едноседмична отсрочка, телевизията да бъде затворена.

Бареков: Колеги, не се дупете

"Колеги, моля Ви, не се дупете, не се унижавайте и не се извинявайте на своите палачи за Костинброд. Вие наистина нямате нито сърцата, нито силата, за да имате нещо общо с Костинброд", заяви Николай Бареков пред пресцентъра на ББЦ.

По думите му случилото се в Костинброд е негова заслуга, като е действал не като изпълнителен директор, а като репортер, който е излязъл с лицето си.

Бареков обвини Бойко Борисов за случилото се с телевизията.