Часове, след като британският актьор Лиъм Нийсън кацна у нас, вече са ясни и детайлите около лентата, в която участва звездата.

Снимките ще са на яхтеното пристанище в Созопол, което в момента е затворено заради филма, научи кореспондентът на bTV в региона.

Снимка: Лора Стаматис

Част от сцените са свързани с купон на яхта, който завършва с убийство. Сцената ще бъде заснета на яхтата на „криптокралицата“ Ружа Игнатова (най-голямата яхта, която се вижда на пристанището).

Снимките в Созополския залив ще продължат до петък, след това продукцията се мести в София и на други места в страната.

Работното заглавие на филма е „Memory“, а режисьор е Мартин Кемпбъл.

Кемпбъл е снимал няколко филма от поредицата с Джеймс Бонд. Новата лента, в която участва Нийсън, е базирана на белгийската – „Спомените на един убиец“ ("Случаят "Алцхаймер").

Самият Нийсън изненадващо пристигна в Бургас в неделя вечерта. Кметът на морския град – Димитър Николов, съобщи за това в личния си профил, като сподели и клип от кацането на звездата на бургаското летище.

Според близки до екипа на звездата в договора му има строги клаузи, свързани с пандемията, които включват избягване на външни хора.

Целият екип на Нийсън спазва строги противоепидемични мерки. Специални изисквания нямат – нито към общината, нито към хотела, в който са отседнали.   

"Уведомиха ни просто така - много деликатно се изразиха, да не смущават жителите и гостите на Созопол в периода от 12 до 16 април", каза Тихомир Янакиев - кмет на Созопол.

След Созопол снимките продължават в София и на други места в страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!