Все повече хора започват да планират много рано летните си почивки - наблюденията са на туристическия бранш. Една от причините е, че работодателите вече ни задължават да ползваме годишния си платен отпуск в рамките на календарната години. Друга основна причина са отстъпките за ранните записвания. Ето колко по-евтино може да излезе семейното море, ако днес решим къде ще сме през август.

Офертите за ранни записвания обикновено са валидни до края на март. Така, ако планирате почивката до края на тази седмица, ще можете да се възползвате от отстъпки между 20-30- до 50%. Всъщност по-голяма част от ранните записвания са за пътуване в чужбина . Около 20 на сто са за българското Черноморие.

„Тричленно семейство може да ползва най-ниска цена около 350-400 лв за седмица , нощувка и закуска най-ниска категория - както тук, така и в чужбина до 1500-2000 лева в 4-5-звездни ходели, с олинклузив”, описва възможностите Байко Байков.

Туроператорите предупреждават да сме внимателни с офертите в сайтовете за колективно пазаруване.

„Не е достатъчно да видите нещата в интернет, трябва да потърсите мнения на хора, които вече са били там. Когато се разглеждат договорите, в тях трябва да има името на лицето, което би могло да съди евентуално, данни, адрес. При нас пристигат оплаквания от хора , които нямат договор, не знаят от кого са купили и какво са купили. Имали са едно впечатление, а нещата са други”, коментира Румен Драганов.

Секторът очаква успешен сезон. Изложението в Берлин е показало 5% ръст на записванията, а очакваните туристи от Русия са с 20% повече.