Лекарят, който през октомври миналата година бе хванат пиян по време на дежурство, получи предупреждение за уволнение. Шефът на болница в Дупница д-р Любомир
Таушански подписал документа заради откритите в кръвта на д-р Атанас Дамов 2,47 промила алкохол, докато е бил на работа.

Таушански посочи, че е получил протокол от полицията с резултатите от дрегера. Затова той сметнал за нужно да предупреди провинилия се колега, че ако в срок от една година бъде хванат отново в нарушение, той ще бъде отстранен от работа.

През октомври 2012-а, по време на дежурство на лекаря, почина 35-годишна пациентка. Нейните роднини се усъмнили, че медикът е пиян и повикали полицаи, които направили тест с дрегер.

По-късно, при направени анализи в Националния институт по криминалистика и криминология в София, бе установено, че алкохолната проба на лекаря е на лице от женски пол.

Според управителя на болницата в Дупница, до този момент не е установена вината на Дамов, както и кой е подменил кръвната му проба. Резултатите от НИКК показаха още, че пациентката, която почина, е била отровена с бяла мухоморка.

„Д-р Дамов е на работа и до този момент сме доволни от него”, посочи още неговият началник.