Продължава разследването на катастрофата със смърт на дете край Враца, което се пренесе и в Спешната помощ заради положителна проба за алкохол на лекарка. Първо по bTV тя отрече да е била в нетрезво състояние, както твърдят близките на детето.

Д-р Диана Димова се съгласила да даде проба под натиска на близките. Не допускала, че резултатът ще е положителен и се усъмни в дрегера.

„Тъй като и предната вечер бях с хипертонична криза, бяха ми направени инжекции по повод кръвното налягане и пия постоянно лекарства, с повишаване на кръвната проба да речем. Другото, което мога да кажа, е, че пробата, която ми е направена в центъра, отрича и стари проби, а дали е моята. Самата аз бях сигурна, че нямам абсолютно никакъв проблем“, разказа тя.

Категорична е, че не употребява алкохол от години заради бъбречни проблеми.

„Освен това, шофирам от много години, употребата на алкохол е несъвместима и нямам глоби. Самата проба не е фактор за нищо, важна е адекватността на действията. Детето беше без жизнени показатели, опитахме да направим реанимация в линейката, но беше невъзможно, детето беше мъртво и ситуацията беше неспасяема“, добави д-р Димова.

И медицинската сестра в екипа, придружавала д-р Димова на катастрофата,  не е забелязала нередности в поведението ѝ.

„За нашите действия в линейката тя беше абсолютно адекватна“, каза медицинската сестра Диляна Йорданова.

„Аз не допускам тя да е била пияна и да е употребила алкохол, това не мога да го приема и да го допусна“, каза директорът на ЦСМП-Враца д-р Галина Лещарска.

А защо не сте се съгласили да дадете кръвна проба?

Д-р Димова: Защото не може някой да ме притиска, това е причината. Съболезнования на близките, че се е случило това нещо, но доколкото разбирам, вината е на бащата.

И близките не отричат вината на бащата, но след интервюто с лекарката поискаха право на отговор.

„Тогава всички шофьори използват хапчета и дрегерът не отчита вярно, защо има осъдени хора тогава от дрегера. И кога аз съм казала, че синът ми не е виновен, не, голяма част от вината е негова, но и тя има вина“, каза бабата на загиналото дете Капка Станева.

„За нищо не настоявам, абсолютно за нищо, искам да си върша работата, която я мога“, заяви д-р Димова.

Проверките продължават.