Легло във ВИП стая на Майчин дом, пропадна заедно с родилката. Пациентката не е пострадала.

Точно преди седмица Сирма Бонева постъпва в Майчин дом, за да роди второто си дете. С партньора й си плащат, за да може жената да е в самостоятелна ВИП стая. „Креватът, в който ме сложиха за 60 лв., води се ВИП, имаше един матрак, на който му стърчат пружините. Просто като дръпнеш чаршафа и отдолу са пружини. Аз ги помолих да ме преместят”, разказа родилката.

Жената е преместена в друга стая. Там привидно всичко изглежда наред. И така до събота, когато... леглото я изоставя. Както си седях на кревата, току-що бях накърмила бебето и то лежи. Креватът заедно с мен падна на земята. Просто подматрачната рамка се срива на земята. И това, което си казах, беше „Добре, че ми е трети ден след операция”, обясни Сирма Бонева.

Тя се отървава само с уплаха. Местят я отново. За нощувка в платена стая семейството брои между 60 и 70 лв. според комфорта вътре. Именно в по-скъпата стая леглото се чупи. „Просто в такъв хотел за 70 лв., мисля, че това са квартири за по 15 лв., не повече”, оценява родилката.

Семейството е решило да не подава жалба. Нямат мотиви. От Майчин дом пък увериха в писмо до bTV, че „така описан случай с пропадане на пациентка няма”. Няма също и постъпила жалба. Признават обаче, че пациетката се е оплакала от леглото и че е била преместнета

„Мивката в банята беше запушена, мазилката от тавана в банята виси, мухъл по стените и падащи легла”, обобщава ВИП условията партньорът на Сирма Стефан Режев.

Инцидент като този не е изключение. През лятото на 2012 г. в столичната Първа АГ-болница паднала от тавана мазилка, в болнична ВИП стая по случайност не рани новородено и майка му. Тогава директорът беше уволнен, а година и половина по-късно бащата осъди болницата.