Бившият председател на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков се оказва замесен в още инциденти във Виноградец.

Вчера той беше задържан за 72 часа и обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност, от което е последвала смърт, след като с неговия пистолет на детски рожден ден беше застрелян Наско Тонкев.

Бившата общинска съветничка Дора Пачева разказа, че синът ѝ е бил пребит от Влайков през февруари 2008 г.

Не знам защо посегна на него, след като в Общинския съвет не сме имали конфликти, каза тя в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Пачева разказа, че през декември 2007 г. е предотвратила побой. Тогава извикахме полицая на селото и Влайков каза, че няма повече да се занимава със сина ми, затова не подадох жалба, каза тя.

През февруари обаче 2008 г. синът ѝ бил пребит и откаран в тежко състояние в Пазарджик, откъдето пък го изписали с епикриза, че му няма няма. „Бил го е лично Влайков с още един, който не разбрахме кой е“, каза Пачева.

По думите ѝ нито тя, нито синът ѝ знаят какво е предизвикало агресията.

„Тогава Бойко Борисов махна Влайков от ГЕРБ и държавата започна да го съди, но делото се въргаля 3 години и го прекратиха, като изкараха, че синът ми е виновен. Синът ми опра пешкира, а господинът излезе чист“, каза още тя.

Пачева разказа и че впоследствие имало дело срещу нея от районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, който подписал документ, че не познава Влайков, а сега се оказва, че са близки приятели.

Хората ми казваха че има силен гръб, аз не вярвах, каза още Пачева.

Вижте повече във видеото: