Наличие на патогенни стафилококи в сурови кюфтета, приготвени на място в кухнята, както и при една от готвачките са показали резултатите от взетите проби от етнографския комплекс в село Чернево.

Данните потвърждават, че става въпрос за хранително отравяне, като най-вероятно храната е била вторично замърсена от персонала, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

23 деца от Добрич потърсиха лекарска помощ след двудневен престой в комплекс "Барите" миналата седмица. Тогава управителят на "Барите" Михаил Кателиев гарантира пред bTV, че храната се съхранява при правилните условия и има ясен произход. Взетите от инспекторите проби обаче показаха друго.

Петокласниците вече са в добро здравословно състояние и са изписани от болничното заведение. Кухнята на комплекса остава затворена.