Скандален случай от Сливен. Мъж беше обявен за починал и откаран в ковчег на гробищата в града, но там станало ясно, че е жив. Според медиците, пациентът се е върнал към жизнените си функции в последствие.

В момента той е в кома, в реанимация на областната болница. Сигналът е подаден от служителите на погребалната агенция. Все още не ясно кой е подписал смъртния акт на 72-годишния мъж.

Снимка: btvnovinite.bg

Диньо Минчев и мъжът, обявен за мъртъв са приятели от деца. Вчера имали среща, но той не дошъл. Притеснен, Диньо се обадил на тел. 112. Полицаи разбили вратата, дошъл и медик. "Нито пулс му измери, само го погледна и почна да пише там нещо", допълни съседът на потърпевшия.

 

 

На фиш от Центъра за спешна медицинска помощ стои подпис на фелдшер и заключение, че мъжът е починал. "Даде ми документ и каза: "С този документ отиваш  или в кметството, или в общината". И в общината казахме, че е починал, дадохме това нещо, те ни дадоха смътния акт', разказа Диньо.

Снимка: btvnovinite.bg

Управителят на погребалната агенция Бисер Тодоров разказа какво са видели неговите служители: "Забелязват, че човека леко трепва, после леко отваря устата - веднага се обаждат. Бърза помощ пристига с полиция, но аз конкретно за случая има смъртен акт."

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът е приет в реанимация на сливенската болница. Д-р Юлия Бянкова коментира, че всички показатели от клиничните изследвания на възрастния мъж са извън нормите и се намира в много тежко състояние.

От центъра за спешна помощ отказаха да застанат пред камерата ни, но заявиха, че по случая има проверка.