Куче пазач нахапа жена в Павел баня. Това се е случило в петък следобед, когато Ивелина Василева разхожда двете си домашни кучета по обичайния маршрут – малко след последните къщи на един от кварталите на града.

Тя вижда отдалеч каракачанското куче, седнало пред оградата на близкия имот. „Кучето стана и започна да лае, дойде до мен след което ме захапа за бедрото, пусна ме. Аз си държах кучетата в ръце, след малко ме захапа под мишницата, преди това ме събори на земята“, разказва пострадалата.

Няма кой да се притече на помощ на жената.

„Като ме пусна, хвана малкото ми куче, което беше в дясната ми ръка – чихуахуа, и го разкъса“, допълни Василева.

В този момент тя успява да избяга и да се обади на мъжа си, който по това време е на работа.

„Излишно е да казвам, че домашните любимци са като деца, не мога да го преживея, не мога да забравя очите му, в момента в който той го захапа“, споделя жената.

Близо до мястото на инцидента често играят деца, а хората от града се разхождат с домашните си любимци. Ивелина и друг път е виждала кучето пуснато и извън оградата.

В общинската администрация на Павел баня не са постъпвали сигнали за агресивно куче от този район на града. Кметът Иса Бесолу започва проверка, за да установи кой е собственикът на имота, където е станал инцидентът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!