Нов инцидент с нахапани от куче деца – те са били нападнати в двора на детска градина в Белозем. Инцидентът е станал на детската площадка на градината.

Ловджийското куче е било в двора на детското заведение, когато децата били изведени навън. Животното нападнало и нахапало две от дечицата.

Децата са в добро състояние. Все още не е ясно как точно кучето е попаднало в двора на детската градина.

„Кучето го е ухапало и на левия, и на десния крак. На левия е по-сериозна раната, стресиран е от случая, вчера след като го е превързала медцинската сестра в градината, личният лекар му постави тетанус“, обяснява майката на едно от децата Донка Неделчева.

Кучето веяротно е влязло през вратите на двора, докато доставчици са вкарвали храна, предполага кметът на селото. „Изяснява се още дали кучето има стопанин, как се е отвързало и как се е озовало в детската градина“, каза кметът Виолета Петрова.

От кметството призоваха хората да оказват по-строг контрол над домашните си любимци и се заканиха да налагат солени глоби за изпуснати кучата.

От детската градина отказаха коментар, но след инцидента се следи да няма оставени отворени врати на двора, за да се предотвратят нови инциденти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!