Бесни и яростни на пътя в Добрич - шофьор с криминална история стреля, блъска и бие друг след засичане на пътя. Заподозреният вече е в ареста. По данни на прокуратурата той е действал в изпитателния срок на наказание за закана за убийство. 

Всичко започва в петък малко след 11 часа на изхода на Добрич в посока Варна. Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството.

По думите на мъжа шофьорът започнал да го преследва.

„След което изкара огнестрелно оръжие и произведе изстрели - и във въздуха, и по автомобила. И въобще не се притесняваше да кара наравно с мен - огледало до огледало. Насреща идват автомобили. Те бяха принудени буквално да отидат в мантинелата, за да не се сблъскаме всичките коли“, разказва Пламен Михов.

„Направо ме избута от пътя. По чудо успях да овладея колата и да спра пред една канавка, за да не се обърна. Слезе от автомобила и почна да блъска по стъклото, да удря, да вика - слизай, ще те смачкам, ще те пребия. Заплахи, закани, върна се. Извади от колата оръжието, насочи го към стъклото, към главата. Когато отворих леко вратата, започна да ме налага с юмруци, викове, крясъци. Съответно ме избута дори на дясната седалка и с оръжието налагаше удари върху лицето ми“, разказа още потърпевшият.

Малко след това мъжът си тръгва. След сигнал до полицията е задържан. Според прокуратурата той е бил в изпитателен срок заради закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ.

Близките на Пламен настояват за справедливост. 

Във „Фейсбук“ профила на задържания е излъчвано на живо видео минути преди инцидента, в което се демонстрира шофиране със 180 км/ч.