Криминално проявен мъж нападна отец Иван в Нови хан. Той му е нанесъл порезна рана в областта на ухото. Друг служител на приюта също е ранен.

Всичко се случва около 15 ч., когато 26-годишният нападател влиза в двора на приюта, за да търси своята бивша приятелка и майка на детето му, която живее в приюта от септември.

Заварва жената на една пейка, където тя разговаря с отец Иван. 26-годишният мъж е изключително агресивен, веднага се опитва да я нападне. В този момент отец Иван се опитва да пресече спора и да изведе навън нападателя.

Нападателят на отец Иван

*Снимката е предоставена на bTV  от приятелката на нападателя

В битката се намесва и 35-годишен мъж, който също живее при отец Иван, и се опитва да му помогне да успеят да изблъскат нападателя извън пределите на приюта.

„Влиза един младеж, разярен. Тя, като го видя, скача и пищи: „Олелеее, детето ми взе”. Той я заплашил, че ще й вземе детето и ще я заколи. Тя скочи, аз да я предпазя и застанах между тях. Дойде и Атанас, и двамата се сбиха. Аз скочих да ги развардя, той извади нож и искаше да ме заколи”, разказа отец Иван.

Стигайки до входната врата, 26-годишният мъж вади нож и първоначално успява да рани с него по ухото отец Иван, а след това да нападне и 35-годишния Атанас и няколко пъти да го рани с ножа в гърба. За щастие опасност за живота му няма.

Други хора се намесват в мелето. Викат и полиция, успяват да разтърват биещите се и така се стига до ареста на нападателя.

Полицията идва в приюта за минути, но белезниците щракват на грешните ръце, разказа свещеникът.

„Дойде полицията, сложиха му белезници. Не, него не го бяха вързали, а вързали Атанас. Викам що, бе, то те кръв от него, вие сте го вързали, а оня се хили”, обясни отец Иван.

Само минути след задържането, младият мъж прави опит и да избяга. Бързо обаче е заловен и отведен в ареста. Направените му тестове за алкохол и наркотици са положителни. Преди месеци и той живял за кратко в приюта в Нови Хан, но бил изгонен заради дрога.

Нападателят има и богато криминално досие. Утре ще стане ясно какви обвинения ще му бъдат повдигнати.