Започва събирането на спомени за дядо Добри от хора, докосвали се до него. Историите ще бъдат издадени в книга, а една от тях е свързана с манастир, в който се е укривал Васил Левски.

На 30 километра от София, близо до село Елешница, се намира обителта "Успение на Света Богородица". Не се знае кога точно е изградена, но тук на това място, още през IX век, е имало монаси.

В историята на манастира е записано, че Апостолът на свободата Васил Левски е основал там таен революционен комитет. Имал е и скривалище, най-вероятно то е било в някоя от сградите, които вече са разрушени.

След 10 ноември 1989 г., дядо Добри дарява над 30 хиляди лева, с които са ремонтирани покривите на храма и сградата с жилищните помещения. Изграден е и каменен зид срещу набезите на крадци. Игуменът на Кремиковския манастир отскоро отговаря и за тази светиня, посещавана често от дядо Добри.

„Приканвам всеки, който има такива спомени и преживявания с дядо Добри, да изпраща писмено на адреса на Кремиковския манастир. Моля да бъдат с трите имена, с подпис и с обратна връзка”, призова отец Серафим Янев.

Игуменът очаква хората да продължат делото на дядо Добри, за да спасят обителта от разрушение.

„Той беше свещ, истинска свещ, която светеше и ни показваше в тоя материален свят, кое всъщност е ценното – че без Бога и без вярата нищо не сме”, допълни отец Серафим.

гр. София, кв. Кремиковци, местност „Манастирски ливади“

Кремиковски манастир „Св. вмчк. Георги Победоносец“

Пощенският код на Кремиковския манастир е 1849.