Днес православната църква отбелязва Кръстовден. По повод празника хиляди вярващи се стекоха в Кръстова гора, за да участват в литургията под открито небе и да прекарат нощта на това свято място, с надежда да намерят изцерение. Посетители от цялата страна прииждат през целия ден, като всеки носи в себе си частица вяра.

Една от хилядите вярващи, участвали в Божествената литургия е Стела, майка на 6-годишно момченце с детска церебрална парализа. „Идваме с надежда за чудо. Нашето чудо все още не е станало - да ходи, затова продължаваме да идваме с надежда“ споделя майката.

Ирина пък с години мечтае да посети това божествено място и тази година това най- накрая се случва. „В близките години не съм се чувствала толкова щастлива“ коментира тя.

Според хората чудесата се случват на тези, които вярват най-силно. Посетителите разказват и за силата на самото място. Тези, които за първи път идват споделят, че то ги зарежда със сила, заради която ще се върнат отново.

„Самото място е хубаво за успокоение на самия себе си и има много енергия, която всеки един трябва да види и усети“, споделя един от посетителите Анатоли.

Днес и през следващите дни се очаква да пристигнат хиляди вярващи, които да се поклонят пред частица от Божия кръст.