Сигурен съм, че Григор Димитров ще бъде вдъхновение за стотиците деца, които го гледаха на живо. Това заяви в студиото на „Лице в лице” бившият министър на спорта Красен Кралев.

Медалите са важни, но по-важно от всичко е здравето на децата”, сподели още той и обясни, че успехите на българските спортисти и играта им пред българска публика са шанс младежите да се докоснат до магията на спорта.

„Освен това всички наши сънародници заслужават да видят звездите си на живо”, допълни Кралев по повод провеждането на тенис турнира „София Оупън” в София.

Няма по-добре изхарчени пари за реклама на държавата от парите, изхарчени за такива състезания”, заяви Кралев по повод споровете, които се появиха в публичното пространство, за това дали държавата трябва да финансира големи турнири като „София Оупън” и състезанието за Световната купа по сноуборд в Банско. Той уточни още, че над 120 държави са излъчвали тенис турнира, а над 100 млн. зрители са го гледали.

„Държавата сама не може да си позволи бюджета на един такъв турнир”, заяви Кралев и обясни, че „София Оупън”  е струвал около 3 млн. лв. От тази сума само около 0,5 млн. лв. се подсигурява от държавата, а останалата част е благодарение на  спонсори, билети и рекламодатели. От друга страна, България получава обратно 350 хил. лв. от наема на залата, в която се провежда турнира.

Бившият министър на спорта сподели, че с нетърпение очаква и най-голямото спортно събитие в България досега – Световното първенство по волейбол през 2018 г.

Кралев сподели, че в програмата за следващите избори основен приоритет са изграждането и ремонтирането на физкултурните салони в българските училища. По думите му години наред този проблем е подценяван.

По повод втората ударна смяна на областни управители от служебния премиер Огнян Герджиков, Кралев коментира, че не е важна самата смяна, а това кой идва на тяхното място.

„Това е опит за внедряване и инсталиране на БСП във властта преди да са минали изборите”, заяви още той.

Вижте във видеото какви са спортните приоритети според Красен Кралев в програмата за следващите избори: