Работи се по различни версии за смъртта на българския боксьор Борис Станчов в Албания. Сред тях е и тази за употреба на лекарства и че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Това заяви спортният министър Красен Кралев пред депутати от парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено медицинско лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото състезание в Албания.

„Ясно е, че смъртта не е причинена от самата игра или от удар по време на играта. Първо, категорията е изключително лека. Там такива неща се случват. Второ, от видеото (на мача) се вижда, че там няма удар непосредствено преди загубата на съзнание”, заяви министър Кралев.

Повече за причините за смъртта на Станчов ще се знае, след като се  извърши аутопсията на тялото на боксьора. До края на седмицата очаквам да имаме повече информация от полицията по безпрецедентния случай, заяви Кралев.

Министерството на спорта и Българския професионален боксов съюз поддържат постоянен контакт по случая. От същза са съобщили, че отнемат лиценза на мениджъра на починалия боксьор.

Станчев почина по време на мач в категория „перо” в град Шкодра. Стана ясно, че той е имал забрана да се състезава и поради това е участвал с фалшива самоличност под името на своя втори братовчед Исус Величков. Заради това спортният министър настоя да се подведе под наказателна отговорност и самият Величков.

От Българския професионален боксов съюз заявиха, че не са знаели за подменената самоличност на Станчев.