Бах, Менделсон, "Куин"... инструменти на пет века и специална изненада, която ще свърже миналото и модерната история на музиката. Всичко това може да се види в първото по рода си шоу на "Концертгебау" и "Кварто Квартет" у нас. 

Представлението ще бъде в зала "България" в петък. Музикантите от световна класа няколко дни по-рано ни потопиха в романтичната атмосфера на класическата музика и тя заглуши шума на столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

"Гостите на "Концертгебау" и "Кварто Квартет" ще са Кремена Ачева – флейта от Софийска Филхармония, Светлана Анчева – обой. Първата цигуларка всъщност е страхотна певица и тя ще изпее няколко арии", обясни Иван Пенчев, създател и примариус на "Кварто Квартет".

Цигулка, чело, клавиши, флейта – фрагменти от цялото. Като нотите, които на хартия са просто символ, но подредени от нечия емоция се превръщат в музикален разказ. Сложна музика за чувства, които всеки е изпитвал.

Снимка: btvnovinite.bg

И сякаш липсващото парче на прецизно подредения пъзел беше поставено чрез загадка за специална изненада, която меломаните ще могат да разпознаят веднага, щом чуят първите акорди.  

Вижте още във видеото!