Крадец обра аптека посред бял ден в София и се измъкна от прозорче, широко около педя. Камери запечатаха битката на фармацевти с обирджията.

Мъжът нахлува в аптека в столичния квартал "Изток". Взема няколко шампоана, но служителките го виждат и натискат паник бутона. Вратата се заключва, а с нея и пътят за бягство, но не и за обирджията. Той решава да се измъкне през прозорче, което е широко около педя и се използва за нощно гише. Аптекарките се опитват да го задържат, но неуспешно.

„Прозорчето е изключително малко, явно човек, когато е притиснат, импровизира и се случват нещата. За първи път се случва това нещо и на нас ни е изключително чудно”, коментира мениджърът Чудомира Петкова.

Според специалисти по сигурност при липса на охрана е опасно крадец да се заключва при служителите, освен ако между тях няма защитна преграда.

Служителките са стресирани и са изплашени, тъй като е имало заплахи за саморазправа, как ще ги причака отвън, как ще ги пребие.

Собствениците на аптеката твърдят, че са подали сигнал в полицията, а от МВР заявиха пред bTV, че до днес такъв не е имало. Работата по разкриването на извършителя започва.