Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси началника на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова. Проверката е за сключване на договори за над 400 хиляди лева с близка адвокатска кантора. 

Сигналът е подаден от Министерството на икономиката. След вътрешна проверка се установят общо 16 договора, сключени от различни дружества в структурата на ведомството с въпросния изпълнител.

"Прави впечатление, че са възлагали множество договори с този изпълнител, като е възможно целта да е била сумите да се раздробят, за да не привличат внимание", посочват от министерството.

В същото време се оказва, че един от сътрудниците в кантората е в пряка роднинска връзка с началника на кабинета на Нинова.

Източници на bTV уточняват, че става въпрос за Ели Спасова, която е ръководила дейността на Нинова в качеството ѝ на вицепремиер в правителството на Кирил Петков, а не в качеството й на министър на икономиката.

От БСП обвиниха служебното правителство, че се меси в предизборната кампания.

“Целта на тази кампания е да се изнасят непроверени и фалшиви данни е да се урони авторитетът на БСП и на представителите на БСП в правителството и резултатът да бъде намален”, посочи Георги Свиленски.