Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси за председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров. Производството срещу него е започнала по сигнал от орган на изпълнителната власт, съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Иван Димитров е получил над 63 000 лв. към заплатата, които сам си е разписал в 11 заповеди за период от 3 години от 2019 г. до 2021 г.

Възнагражденията са били изплащани по утвърдени от председателя на КРС поименни списъци. Издаването на заповедите и утвърждаването на поименните списъци към тях, в които е фигурирало и неговото име, е осъществяване на правомощия в частен интерес, посочват от комисията.

На Димитров е наложена глоба в размер на 5000 лв. В полза на държавата се отнема сумата от 63 449 лв., представляваща материалната облага, реализирана от конфликта на интереси, както и сумата от 6434, 34 лв. - дневното възнаграждение за дните, в които са подписани и утвърдени заповедите.

С друго решение на КПКОНПИ е установен конфликт на интереси и по отношение на Виктория Грозева - главен архитект на Община Стара Загора. Тя е разрешила изработване на подробен устройствен план (ПУП) на архитектурно дружество, чийто едноличен собственик е нейният съпруг. Наложена й е глоба в размер на 5 000 лв.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!