Котленският проход се затваря за движение на тежкотоварни моторни превозни средства над 10 т, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Забранява се движението през прохода на тежкотоварни моторни превозни средства над 10 т от 18.00 часа днес, 30 ноември, до 31 март 2015 г.

През следващото денонощие времето ще е облачно, като в Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици. Това е прогнозата на НИМХ.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между -3° и -2°, в югозападните райони до 5-7°; максималните: в Северна България – от -2° до 0°, в Южна - между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-10°.Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около 1°.

Във вторник времето ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи. В Северна България ще превалява предимно сняг, в Южна – все още дъжд.