„Ако Елена Гунчева твърди, че действително е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес“, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той коментира решението на народния представител от партията Елена Гунчева, обявено във „Фейсбук“, да напусне „Възраждане“ и Народното събрание, обявявайки като аргумент, че не вярва на лидера на партията.

Според Костадин Костадинов тя няма да напусне българския парламент.

„Защо тя днес не си подава оставката? Това, че е в болничен, не пречи. Оставката се депозира и може дори да се изпрати по пощата. Ако тя действително твърди, че е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес“, призова той.

„Какво ще се случи, ако по една случайност третият мандат се осъществи и се създаде правителство тип „Франкенщайн“? Мога да се хвана на бас, че тя няма да си подаде оставката“, допълни Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че няма как да знае дали на Гунчева е обещавано някакво поощрение, за да вземе решението си да напусне партията. Той припомни, че тя не присъства на вота на недоверие, който успя да свали правителството, изтъквайки за това здравословни причини.