Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков заяви, че реформата в Антикорупционната комисия зависи изцяло от действията на Народното събрание.

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов разкри, че премиерът в оставка Кирил Петков е търсил подкрепа от партията му за Бойко Рашков като председател на комисията.

„Цитирам - ако вие подкрепим Бойко Рашков, ние ще подкрепим вашия човек за зам.-председател. Става дума за Бойко Атанасов. И аз му казах на Петков, че ако има нещо, което ненавиждам, е изразът мой човек, наш човек, ваш човек“, каза Костадинов.

Рашков присъства на празника на силовото ведомство, което днес отбелязва 143 години от създаването си с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Незнайния войн в столицата.

„Да се надяваме, че Народното събрание ще прояви разум и ще предприеме действия по приемането на този закон, защото вие много добре знаете, че този държавен орган, наречен, не знам защо, антикорупционен, няма ръководство. Не знам дали с това НС дава добър пример на българските граждани“, заяви Рашков.

Той отчете високи резултати в работата на МВР и награди служители от системата за техния професионализъм при изпълнение на служебния им дълг.