„Преди 11 години Пламен Орешарски представи същия кабинет с модел, по който е създаден и днешният кабинет „Желязков“. Тогава кабинетът му разчиташе на златния пръст на Волен Сидеров, и това правителство катастрофира. Катастрофира и партията, която тогава се довери на ДПС - БСП. Която за 11 години от 1 милион избиратели сега падна до 150 хиляди.“

Това каза лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов по време на дебатите преди гласуването на кабинета „Желязков“.

Той се обърна към народните представители от ГЕРБ-СДС с думите, че нито един техен избирател не би искал да види коалицията наравно с ДПС в управлението.

„Няма нормален ГЕРБ-аджия, който да види как ГЕРБ се превръща в притурка на ДПС. И ако вие днес направите правителство, вие ще сполетите съдбата на БСП, защото вашите избиратели няма да ви простят това. Защото ДПС не е партия, а е политическа мафия, с много сериозна вътрешнополитическа криза, която дори поставя на карта елементи от националната сигурност на страната ни, на тях ли искате да сте патерица? Та те дори себе си не могат да управляват в момента", каза още Костадинов.

Кризата на статуквото не е нищо лошо, това е криза на олигархичния модел на пачките, пуделите, кюлчетата, допълни Костадинов. Няма нищо лошо да се отиде на нови избори, въпреки че ние вярваме, че този парламент може да излъчи правителство, смята лидерът на „Възраждане“.