„С протеста дадохме урок по демокрация, самодостойнство, самоуважение, чест и доблест“, обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видеобръщение във „Фейсбук“.

Той е под карантина заради КСНС при президента, след който се оказа, че Никола Минчев е положителен за коронавирус. Така и присъствието му на вчерашния протест беше само виртуално.

„Даваме срок на премиера Кирил Петков 10-14 дни, в които да създаде работна група, която да направи оценка на ефективността на сертификата“, казва Костадинов.

Той се закани, че ако документът не бъде премахнат, с протест „Възраждане“ ще нахлуят не само в Народното събрание, но и в Министерския съвет.

„Ситуацията с Никола Минчев показа, че зеленият сертификат не пази. Държавата прокарва принудителна ваксинация с него, което е предпоследна крачка преди задължителната“, каза Костадинов.

„Много журналисти в България вече приемат зеления сертификат като даденост. После се оплакват, че видиш ли срещу тях имало агресия. Ние със сила трябваше да получим правото да говорим пред цялата общественост“, коментира още лидерът на „Възраждане“ относно протеста вчера, на който бяха нападани журналисти, включително - от bTV.

„Властта се уплаши много, те се сблъскаха с народния гняв“, каза още той.