Бившият здравен министър Костадин Ангелов съзря умисъл в хоспитализацията на настоящия служебен здравен министър Стойчо Кацаров в „Пирогов“.

В публикация във „Фейсбук“ Ангелов пише, че за да бъде приет в спешната болница, Кацаров е подписвал документи и го е направил съзнателно.

„Сега обаче гражданинът Кацаров, вече служебен министър на здравеопазването, играе ролята на учуден, изненадан, току-що откриващ, че е бил хоспитализиран. Твърди, че лекарите, които изнесоха на плещите си цялата COVID криза, са се облагодетелствали от неговата хоспитализация“, пише Ангелов.

По думите му единствено Кацаров е облагодетелстван.

„Не е ли странно защо сега служебният здравен министър Кацаров си „припомни“ за тази хоспитализация. Дали не е подвел лекуващите си лекари, за да бъде хоспитализиран (с цел безплатни изследвания) и дали днес не използва това си укоримо действие, за да обясни поведението си спрямо ръководството на „Пирогов“, пита Ангелов.

Бившият здравен министър пита Кацаров колко струват изследванията му и дали е подписал лично всички документи за хоспитализацията си.

„И още един въпрос към президента Радев: може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява сега министерството на здравеопазването?“, завършва Ангелов.