Кошмарен е трафикът към морето по автомагистрала „Тракия“. Заради ремонта край Стара Загора стотици автомобили са в капана по обходния маршрут през село Ракитница, вече повече от три часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Проблемът със задръстването в посока Бургас, започва около 9:00 ч. сутринта. Макар ситуацията да се подобри леко към обяд, заради ремонта на „Тракия“ край Стара Загора, трафикът се отбива на пътен възел „Чирпан Изток“ и минава по стария път от София към морето, през селата.

Снимка: btvnovinite.bg

И точно край село Ракитница е неговата критична точка. Тук пътят е тесен, а поема цялото пренасочено движение и в двете посоки. Има легнали полицаи и ограничение на скоростта. Затова и по традиция, особено през почивните дни, се образуват километрични колони.

Попадналите в капана на задръстването споделят, че 20-километровата отсечка от Чирпан до Ракитница се е пътувала в най-добрия случай за 40 минути. А в шофьорските групи има постове на водачи, които споделят, че средната скорост, с която са се движели, в района на обиколния маршрут на ремонта на „Тракия“, е била 3 километра в час. И в цялата тази напрегната ситуация, в интернет се появиха снимки от задръстването с надпис „Спа Ракитница -свободни места няма“.

Следобед ремонтът на шахтата приключи.

От областното пътно управление и АПИ уверяват, че правят всичко възможно до средата на юли реконструкцията на 23-те километра от АМ "Тракия" да приключи. За да бъде облекчено движението дотогава, ветоятно от следващата седмица ще влезе в сила обходен маршрут за тежкотоварните автомобили. 

В момента движението в посока Бургас се нормализира, но продължава да е интензивно.