„Не на джендър идеологията в българските училища – нека развиваме традиционно и електронно обучение.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Националното съвещание на партията в НДК, на което беше представен проектът „Визия за България”.

„Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол. България и българското общество не приема тази идеология. Не я вкарвайте в училищата. Губим децата си. Промиват им главичките с псевдоценности. Трябва да дадем отпор на това с истинските ни ценности“, коментира Нинова. 

Тя призова за образователна система, адаптирана и обърната към дигиталното поколение.

С „Визия за България” БСП предлага алтернатива на управлението на страната. Визията на социалистите не е алтернатива на управлението на ГЕРБ, а на системата от годините на прехода, обяви Нинова.

Лидерът на БСП призна, че за случилото се през годините на прехода имат вина всички партии. По думите ѝ идеите на БСП ще ядосат определени кръгове и ще засегнат интереси. Във визията представена пред Националното съвещание на БСП има идея стратегически предприятия да не се дават за приватизация и концесии и даде за пример ЧЕЗ и летище София.

Социалистите предлагат определени специалности като например компютърни науки държавата да поема таксите, а завършилите студенти след това да поемат ангажимент да работят в България. И още – забавяне на темповете за приемане на еврото, докато не бъдем напълно готови.

Нинова подчерта, че това са само идеи, които ще бъдат подложени на широко обсъждане.