„Не на джендър идеологията в българските училища – нека развиваме традиционно и електронно обучение.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Националното съвещание на партията в НДК, на което беше представен проектът „Визия за България”.

„Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол. България и българското общество не приема тази идеология. Не я вкарвайте в училищата. Губим децата си. Промиват им главичките с псевдоценности. Трябва да дадем отпор на това с истинските ни ценности“, коментира Нинова. 

Тя призова за образователна система, адаптирана и обърната към дигиталното поколение.

С „Визия за България” БСП предлага алтернатива на управлението на страната. Визията на социалистите не е алтернатива на управлението на ГЕРБ, а на системата от годините на прехода, обяви Нинова.

Лидерът на БСП призна, че за случилото се през годините на прехода имат вина всички партии. По думите ѝ идеите на БСП ще ядосат определени кръгове и ще засегнат интереси. Във визията представена пред Националното съвещание на БСП има идея стратегически предприятия да не се дават за приватизация и концесии и даде за пример ЧЕЗ и летище София.

Социалистите предлагат определени специалности като например компютърни науки държавата да поема таксите, а завършилите студенти след това да поемат ангажимент да работят в България. И още – забавяне на темповете за приемане на еврото, докато не бъдем напълно готови.

Нинова подчерта, че това са само идеи, които ще бъдат подложени на широко обсъждане.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!