Готови сме за опозиция, но се готвим да управляваме. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Последните социологически проучване показват почти равни резултати на ГЕРБ и БСП на парламентарните избори на 26 март и дори лека преднина за социалистите.

Нормално е лидерът на партията, която е спечелила, да е кандидат за премиер, отговори лидерът на въпроса дали се готви за поста министър-председател.

На въпроса с кого ще управлява БСП след изборите тя не даде конкретен отговор. Категорична беше, че няма да е с ДПС. С ГЕРБ пък имали големи различия.

На въпроса дали ще има дебат между двете най-големи партии тя уточни, че ще има, ако Бойко Борисов е готов на дебат с нея. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, заяви тя.

„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип,  дебат ще има”, уточни Нинова.

Тя обяви още, че една от основните разлики между БСП и ГЕРБ е в ролята на държавата.

Относно обвиненията на Бойко Борисов към членовете и кандидат –депутатите на БСП Нинова обяви: „Половината активисти на ГЕРБ са бивши членове на БКП”.

Бойко Борисов показва как не трябва да се държим в предизборната кампания, каза още Нинова.

Вижте цялото интервю във видеото: