Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, беше конвоиран днес до Русе. 21-годишният мъж ще бъде настанен в самостоятелна килия в Следствения арест на Русе.

Снимка: btvnovinite.bg

Предстои официално да му бъдат повдигнати обвинения. Ще бъдат взети отпечатъци и ДНК проба. Все още не е ясно кога ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Адвокатът на Северин също пристигна в Следствения арест, но отказа да коментира преди да се запознае с материалите по делото.

Снимка: btvnovinite.bg

По въпрос е дали ще му бъде направен и следствен експеримент. Зависи дали Северин ще даде съгласие.

Северин беше качен на полета Франкфурт – София вчера следобед, придружен от служители на Съдебна охрана. Специализиран автомобил го доведе до пистата, а след това беше настанен на последната седалка. Придружен беше от трима конвоиращи, които го охраняваха изключително строго.

Снимка: btvnovinite.bg

След два часа полет арестантът беше свален от самолета и ескортиран до Националното следствие, откъдето днес отпътува за Русе. Близките на Виктория ще настояват за доживотен затвор за Северин, но все още не са убедени, че е действал сам.

„Вики е човек, който не би се дал лесно, на когото и да е. Тя беше млад, здрав човек, спортист. Другият вариант е натрупване на голям брой случайни съвпадения”, каза Румен Максимов, бивш свекър на Виктория.