“Аз вярвам, че компромиси не трябва да се правят с нищо. Знам, че това в политиката не работи”, каза журналистът Константин Вълков, който беше специален гост на Антон Хекимян в епизод 9 на новинарския подкаст на bTV Media Group - „Newsroom“

Антон Хекимян и Константин Вълков в студиото на Newsroom

“Наистина мисля, че дори още 30 г. да няма правителство, е по-добре да не се правят компромиси, но да се постигне нашето си, а именно моралът да победи. Една безпринципна коалиция, създадена на базата на компромис, тя просто удължава нереализирането на нещо. По-добре още 30 г. избори и правителство, което не ми харесва, отколкото компромисно такова”, каза Вълков. 

“Не съм сигурен дали между политиците има съревнование в професионална гледна точка. Може би има съревнование да излъжат още един гласоподавател. Работата на политиците в предизборната кампания не е ли да накарат хората да мечтаят? Политиците не могат да накарат гласоподавателя да мечтае. Не съм сигурен, че гласоподавателите виждат блясък в очите им”, добави той. 

“Има много маркетингови примери за това, че ако питаш какво искат хората, те никога няма да ти кажат нещо ново, а това, което вече са виждали”, каза журналистът.  

Според него клишето морален компас не съществува при нас. 

Свободата с различна дефиниция ли е преди 30 г. и сега?

Антон Хекимян в студиото на Newsroom

"В свободата преди 30 г. имаше този нюанс на мечта. Изведнъж всичко се отваряше и тази свобода беше свързана и с възможността да можем да мечтаем. Сега липсва мечтата донякъде, а свободата е на границата на свободията", коментира той.

Целия подкаст гледайте във видеото.