"Театър на сетивата София" обявява конкурс за стипендии за предстоящата Лятна академия за сетивен театър “Въображението като протагонист” . От 26 до 30 юли 2019 в с. Хотница ще се проведе за трета поредна година обучение в методите на сетивния театър с водещ Габриел Ернандес – артистичен директор на Teatro de los Sentidos, Барселона.

Условия и изисквания към кандидатите:

  • Предишен опит в сферата на сетивния театър, съвременното изкуство и арт инсталациите – приоритетно ще бъдат подкрепени артисти с между 2 и 5 години опит, тъй като това обучение ще им помогне да надградят знанията си и ще им даде тласък за по нататъшно развитие;
  • Ще бъдат подкрепени до 4 млади дебютиращи артисти без опит, завършили висшето си образование в сферата на сценичните и визуалните изкуства, които изявяват готовност и желание да се включат в следващите два проекта на Театър на сетивата София до края на 2019 г. – за да имат възможност да използват и практикуват наученото от обучението, както и да бъде подкрепена професионална им изява след него.
  • Възраст на участниците – приоритетно ще бъдат подкрепяни участници до 35 години, без да има възрастови ограничения за останалите участници.
  • Мотивация за участие – приоритетно ще се подкрепят участници, които имат силен интерес и мотивация да се развиват в сферата на сетивния театър и имат вече предишен опит в създаването или участието в поне един интердисциплинарен проект в сферата на перформативното изкуство.

За да кандидатствате за стипендия, моля, изпратете в срок до 22 юли 2019 г. на email: info@sensorytheatresofia.com творческа биография, мотивационно писмо и контакти за участието ви в Академията. Одобрените участници ще бъдат уведомени в срок до 24 юли 2019 г.

Какво е сетивен театър и повече информация за стипендиите тук.