Конфликт за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение в социалните мрежи. 

От 18 години за Владимир Гюров колелата в живота са това, което буквално го движи, шофира от 10. От толкова са и грижите му ще намери ли къде да паркира. Снощи по думите му млада жена паркира на място, предназначено за хора с увреждания, в центъра на София.

„Опитах се учтиво да помоля да спра на това място, на което получих отрицателен отговор, ехидна усмивка. След като видя, че съм настоятелен, бръкна в колата, извади стикера и го остави на прозореца”, разказа Гюров. 

Снимка: btvnovinite.bg

Владимир подава сигнал на 112. Пристигат полицаи. Понеже момичето го няма в колата, е съставен протокол и следва проверка.

Общо 14 хиляди са стикерите в столицата, дадени от Центъра за градска мобилност. 156 са иззети от началото на годината, а 66 са били ползвани от трети лица, без да имат право. 

„Късно вечерта не се контролира от Центъра за градска мобилност, но пък и лицата с увреждания също могат да паркират навсякъде”, посочи Румяна Милова, директор на ЦГМ.  

От Центъра признаха, че са чести случаите, при които трети лица ползват стикерите за паркиране, предназначени за хора с увреждания. Въпреки това обаче отказаха да ни кажат дали дамата притежава такъв талон с мотива, че тази информация представлява част от личните ѝ данни. 

След бурната реакция във „Фейсбук” момичето пратило покана за приятелство на Владимир. bTV опита да се свърже с нея, но без успех. 

„Kогато иде реч за морал и човещина, това е единственото нещо, което аз не мога да преглътна”, категоричен е Владимир.