Водещи комуникационни агенции в страната се обединиха в нетрадиционна кампания на EFFIE България 2016. Стартът на деветото издание на фестивала за маркетингова ефективност беше обявен само преди дни от организатора - Българската асоциация на комуникационните агенции.

Фестивалът дава възможност на компаниите и агенциите в страната, да спечелят престижна международна награда с локален проект.

Digital Connections, Graffiti BBDO, Media Direction, Media Club, New Moments New Ideas Company, Noble Graphics, Publicis Sofia, Ogilvy, reforma, Saatchi & Saatchi, The Smarts и Virus Advertising се включиха в нетрадиционна кампания на EFFIE България 2016.

От 18 февруари на сайтовете на агенциите ще се зарежда специална начална страница, изтъкваща многото предимства за участие на фестивала. Той дава възможност на компаниите и агенциите в страната да спечелят престижна международна награда с локален проект.

Организатор на EFFIE България е Българската асоциация на комуникационните агенции.

От 1968 г. наградите Effie са общопризнатият стандарт за измерване на успеха сред рекламните агенции и рекламодателите по света. Връчват се в 42 страни на 6 континента.

У нас фестивалът се провежда от 2007 г.