2 месеца след като пожар унищожи жилищен блок в Божурище, ремонтът на сградата все още не е започнал заради липса на средства.

Покрив няма, прозорци – също. Стаите са без тапети, подът е изгорял.

Снимка: bTV

Архитект и проектант вече планират и подготвят документи за възстановяването на щетите в изгорелия блок и то безплатно, обясниха от общината. „Да възстановим блока до толкова, че да възстановим покрива,да се направи една плоча между 1 и 2 етаж и хората да започнат да се нанасят”, разяснява плана кметът на Божурище Георги Димов.

До този момент с дарителски кампании са събрани 5 хиляди лева за ремонт на сградата. А от кметството коментираха, че за да започне въпросният ремонт са необходими поне още 20 хиляди.

Само спомен

30 години. Хиляди снимки, десетки сувенири и спомени.  С това Здравка Вълчева свързва блок 7. Днес обаче от него има само спомени.

Снимка: bTV

От 2 месеца Здравка и съпругът и живеят в двустайно общинско жилище, заедно с още четирима души.  За първи път ще посрещне и Коледа сама, без своите деца и внуци: „Ами, не могат, как да останат при нас, не могат!”.

Снимка: bTV

А Здравка и нейните съквартиранти по неволя се надяват да посрещнат другата Коледа по домовете си, заедно със своите близки.