Кола се вряза в спирка на градския транспорт във Велико Търново. Инцидентът е станал около полунощ. Камерите за видеонаблюдение на сградата на общината са заснели произшествието, което светкавично се разпространи в социалните мрежи.

Автомобилът минава покрай сградата на общината, когато внезапно навлиза в насрещното, качва се на тротоара и последователно в права линия връхлита и събаря стълб на уличното осветление, три дървета и спирка на градския транспорт. За щастие в този момент там не е имало хора.

Снимка: bTV

"Един възрастен човек му помогна, като отвори вратата на автомобила, с цел да му помогне да може да диша, защото еърбегът му беше затиснал лицето. След това го извадиха",разказа Калоян Георгиев.

Шофьорът е откаран незабавно в търновската болница. Той е с мозъчно сътресение.

Катастрофа във Велико Търново
Снимка: bTV

"Бих казал, че е в умерено тежко състояние. Доста наранявания имаше по тялото, като цяло е имал късмет“, обясни д-р Александър Ватев от Спешна помощ към" МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Водачът е около 20-годишен, а пробата му за алкохол с дрегер и теста за наркотици са отрицателни. Взета му е кръвна проба. Очаква се официална информация по случая.

Образувано е досъдебно производство за нанасяне на значителни материални щети.