Кола блъсна майка и 13-годишната ѝ дъщеря на пешеходна пътека в Бургас, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Инцидентът е станал тази сутрин на булевард „Стефан Стамболов“ около 7 ч. Майката и момичето ѝ пресичат пешеходната пътека, вероятно, за да се качат на автобус до училището на детето. Пътеката е между две автобусни спирки, а булевардът е много оживен, особено сутрин. 

73-годишният шофьор, който работи като охранител, се е прибирал след нощна смяна и по думите му пред разследващите не е видял пресичащите заради тъмнината и мъглата.

"Водачът е останал на местопроизшествието, но е бил силно разстроен и притеснен от случващото се. Най-вероятно поради това, че всъщност е било сумрачно, на разведряване и всъщност той е бил уморен от това, че не е доспал предната вечер, се е стигнало и до разсейване от тоя негова страна и незабелязване на двете пострадали", казва говорителката на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Жената и детето са откарани в болница. Момичето е с травма на ръката, а майка му е със счупена подбедрица.

"Майката има мозъчно сътресение, а пък двете са със счупвания на крайниците - майката на крака, който трябва да се оперира, а момиченцето - на ръката. То просто е гипсирано и ще си зарасне. Майката я оставяме в болницата заради сътресението, момиченцето го освобождаваме след малко", съобщи д-р Александър Макелов,  дежурен в Спешно отделение на УМБАЛ-Бургас:
.

Причините за инцидента се изясняват. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.

От началото на учебната година полицията разполага патрули в близост до кръстовищата и пешеходните пътеки до училищата, но точно при тази такъв пост не е имало, защото не е в непосредствено до учебно заведение.