Даниел Митов - премиер 

Снимка: БГНЕС

През 2002 г. Даниел Митов завършва „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001-2002 г. специализира „Политически умения“ в Центъра за продължаващо обучение на НБУ. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir“ на френското външно министерство. Член е на Младежкия консервативен клуб (МКК) от 2000 г. 

През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии. През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и др.

През 2006 г. става член на партия Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г. През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията Движение България на гражданите, основана от Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г., когато поради ангажиментите си към НДИ се оттегля от политиката. На 6 август 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

Румен Христов - вицепремиер и министър на отбраната 

Снимка: БГНЕС

Румен Христов завършва специалност „аграрна икономика“, а след това защитава докторска дисертация. По-късно е извънреден професор в Югозападния университет в Благоевград. Преподава по основи на маркетинга и агромаркетинг.

В периода 1991-1994 г. е зам.-министър на земеделието. Бил е съветник на президента Желю Желев по аграрните въпроси. Два пъти е министър на земеделието - в служебните правителства на Ренета Инджова (1994 – 1995) и Стефан Софиянски (1997). От 1997 до 2002 е главен административен секретар в администрацията на президента на България Петър Стоянов. С днешна дата е лидер на СДС.

Костадин Ангелов - министър на здравеопазването  

Снимка: БГНЕС

Костадин Ангелов завършва Медицинския университет в София с магистърски степени по медицина и по обществено здраве. През 2015 г. завършва магистратура по финанси в УНСС. През 2014 г. защитава дисертационен труд за придобиване на образователната и научна степен доктор по научната специалност хирургия на тема „Оптимизиране на оперативния подход и лимфната дисекция при болни с рак на стомаха“. През 2015 г. след конкурс е избран за доцент, а през 2020 г. – за професор.

Кариерата на Костадин Ангелов започва в Спешното отделение – Шокова зала към Спешна помощ в София като лекар-ординатор. През 2006 г. постъпва като хирург в УМБАЛ „Александровска“. От 2013 г. до избирането му за министър на здравеопазването през 2020 г. е директор на болницата.

Като преподавател има изнесени множество лекции по хирургия на студенти по медицина, дентална медицина, стажант-лекари, специализанти и докторанти по хирургия. Има редица публикации в български и международни списания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация. През 2012 г. е признат за „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. е удостоен с наградата „Проф. д-р Парашкев Стоянов“ за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване. Кандидат е за народен представител – води листата на управляващата партия ГЕРБ на изборите за 45-о Народно събрание на 4 април.

Екатерина Захариева - външен министър 

Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева завършва езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик с профил "Немски език". Магистър по право на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в министерството на околната среда и водите.

Тя е заместник министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов и главен секретар на президента Росен Плевнелиев в периода от 23 януари 2012 до 12 март 2013 г. От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на Кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки. На 18 декември 2015 г. е назначена от 43-то Народно събрание за министър на правосъдието. От 4 май 2017 г. е вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи в правителството на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

Кирил Ананиев - министър на финансите  

Снимка: БГНЕС

Кирил Ананиев завършва специалност „Финанси и кредит“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“, София. Специализира в УНСС и в Съединените американски щати.

През 1980 г. постъпва на работа в Министерство на финансите. Започва като специалист в дирекция „Финанси и нормативи на социално-културната сфера“, след което последователно е заемал длъжностите главен експерт в същата дирекция, главен специалист в дирекция „Финанси на извънпроизводствената дейност“ и началник-отдел на Главно управление „Държавни разходи“. В периода от 1996 до 1998 г. работи като завеждащ „Финансово-административната служба“ в постоянно представителство на България към ООН и други международни организации в Женева. Той е зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов и служебното правителство на Георги Близнашки. От януари до май 2017 година е служебен министър на финансите – в кабинета на проф. Огнян Герджиков. От ноември 2017 г. до юли 2020 г. е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. От юли 2020 г. до момента е министър на финансите.

Красимир Вълчев - министър на образованието 

Снимка: БГНЕС

Красимир Вълчев завършва Икономическия университет във Варна и е магистър по публични финанси. Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ. Придобива опит в сферата на финансиране на образованието, оценка и наблюдение на изпълнението на европейските предприсъединителни програми.

През 2002 г. Вълчев започва работа в Министерството на финансите, като от 2003 до 2009 г. е експерт в дирекция „Държавни разходи“, която се занимава с планиране, изпълнение, анализ и оценка на бюджетни разходи. Участва в разработването и изпълнението на секторните и бюджетната политики. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката (МОН), с прекъсване в периода от ноември 2013 г. до август 2014 г., когато е директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Министерството на външните работи. От април до май 2017 г. Красимир Вълчев е началник на отдел в дирекция „Финансиране на общините“ в Министерството на финансите. Назначен е за министър на образованието и науката на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание.

Любен Дилов - министър на туризма 

Снимка: БГНЕС

Любен Дилов е син на българския писател-фантаст Любен Дилов (1927-2008 г.). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика на Софийския университет „Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“. Редактор е в няколко печатни издания - вестник „Поглед“, списание „Литературна академия“ и др. От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“. Той е двигател и основен идеолог на тези предавания.

След 2001 г. Любен Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е създател и първи говорител на движение „Гергьовден“, а през 2003 г. става и негов председател. От 2004 г. е собственик и редактор на вестник „Новинар“. През 2016 г. продава вестника на Делян Пеевски, който скоро след това го спира. От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание „L'Europeo“. Народен представител е в 40-ото Народно събрание от листата на ОДС и в 45-ото Народно събрание от листата на ГЕРБ-СДС.

Александър Иванов - министър регионалното развитие 

По образование Александър Иванов е финансист, като има богат професионален опит в одиторската сфера, освен като депутат на ГЕРБ.

Деница Сачева - министър на социалната политика  

Снимка: БГНЕС

Деница Сачева завършва Висше училище по туристически мениджмънт филиал дистанционно към колежа в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Бакалавър е по „Социална педагогика“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Магистър е по „Здравен мениджмънт“ в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Впоследствие завършва магистър (Cum Laude) по „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Сачева е един от първите десет служители на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), където от 1999 г. работи като началник на дирекция „Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти“. Година и половина е началник на кабинета на министъра на здравеопазването (1999 – 2001) д-р Илко Семерджиев в правителството на ОДС с министър-председател Иван Костов. Участвала е в екипа, разработил и съставил Националната здравна стратегия 2001-2010 и План за действие към нея. Там отговаря също и за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.

През 2013 г. е кандидат-депутат от ДСБ. От 2019 г. е член на ГЕРБ. След подадената оставка на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин и смяната на политическия кабинет с новия министър – Зорница Русинова, Деница Сачева става заместник-министър за периода май 2016 г. – януари 2017 г. От 2017 г. до края на 2019 г. е зам.-министър на образованието и науката. От декември 2019 г. е министър на труда и социалната политика.

Десислава Ахладова - министър на правосъдието 

Снимка: БГНЕС

Десислава Ахладова придобива магистърска степен в Югозападен университет. От 2014 до 2017 г. е председател на Районният съд в Перник. От 2017 г. е административен ръководител на Административния съд в Перник. Избрана е за министър на правосъдието на 3 септември 2020 г. от 44-ото Народно събрание. 

Десислава Танева - министър на земеделието  

Снимка: БГНЕС

Десислава Танева завършва висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества. „Бизнес дама“ на 1998 г. От учредяването на ГЕРБ е областен координатор за Сливен. От 2007 до 2009 г. е председател на Общински съвет – Сливен. На парламентарните избори в България през 2013 г. е водач от листата на ГЕРБ в 21 МИР – Сливен.

Председател е на Комисията по земеделието и горите в 41-вото НС от 29 юли 2009 г. до 14 март 2013 г. Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. От 10 май 2017 г. до 15 май 2019 г. Десислава Танева е председател на Комисията по земеделието и храните в 44-тото НС. На 15 май 2019 г. заменя Румен Порожанов на поста министър на земеделието, храните и горите.

Жечо Станков - министър на енергетиката 

Снимка: БГНЕС

Жечо Станков е възпитаник на германския университет "Universitat Regensburg", където получава магистърска степен по икономика. Има близо 10-годишен професионален опит в сферата на енергетиката. Участвал е в управлението на няколко дружества с дейност в областта на техническия надзор на съоръжения с повишена опасност и изграждането на компресорни станции. Съосновател и секретар е на "Българска асоциация компресиран газ".

От 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет в Бургас. Заместник-министър на енергетиката от 13 януари 2015 г. до 27 януари 2017 г. Избран е за народен представител отГЕРБ в 44-ото Народно събрание. Назначен за заместник-министър на енергетиката на 9 май 2017 г. 

Делян Добрев - министър на икономиката 

Снимка: БГНЕС

Делян Добрев се дипломира като бакалавър по икономика в Уеслианския университет в Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ, а по-късно и като магистър в Университета за национално и световно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки. Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп“ в София. След като се завръща в България, работи в Областната управа на Област Хасково като ръководител на проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, в Районния съд в Хасково, Алианса за регионално сътрудничество и развитие и другаде.

От 2009 г. е депутат от ГЕРБ в 41-вото НС, където е зам.-председател на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси. На 18 май 2011 г. става зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор енергетика на мястото на подалия оставка Марий Косев. Избран е за депутат в 43-тото НС. От 28 ноември 2014 г. е председател на Парламентарната комисия по енергетика. През 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил популярност с името „кумгейт“, за който е обвинен от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Обвиненията не са доказани.

Красен Кралев - спортен министър 

Снимка: БГНЕС

Красен Кралев завършва Медицинския университет във Варна, след това специализира глобален маркетинг и управление на политически кампании в университета на Южна Каролина (1990) и Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ (1997). Той е експерт в областта на публичните комуникации. В младостта си е бегач на дълги разстояния, като е бил национален шампион за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. През 1986 г. става рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст. Заема трето място с националния отбор по кънтри крос на Балканиадата през 1986-1987 г.

Кралев е сред учредителите на политическа партия „Новото време“ и неин зам-председател до 2012 г. Участва в българските парламентарни избори през 2009 г. като част от коалиция „Лидер“. На 7 ноември 2014 г. става министър на младежта и спорта на България на мястото на служебния министър Евгения Раданова.

Калин Вельов - министър на културата 

Снимка: БГНЕС

През 1988 г. Калин Вельов е приет в Музикалното училище „Любомир Пипков“. Той е първият барабанист на група "Акага", където свири от формирането на групата през 1991 до 1998 г. От 1992 до 1994 г. свири в група „Медикус“, а след това и с Дони и Момчил. През август 1999 г. заминава за Холандия, където учи в латино отдела на Консерваторията в Ротердам. Паралелно участва в групата „Project 2000“. Освен това Вельов работи с множество холандски диджеи, а през 2001 г. стартира съвместен проект с Нина Николина. По време на престоя си в Холандия свири в множество латино, джаз и електро формации. През 2004 г. завършва Консерваторията и се завръща в България. През 2007 г. основава група „Тумбаито“. 

През 2020 г. музикантът става депутат от партия ГЕРБ.

Ивелина Василева - министър на околната среда и водите  

Снимка: БГНЕС

Ивелина Василева завършва магистратура по английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има допълнителна специализация от Института за управление на проекти в Карлсберг, Швеция, както и следдипломна квалификация от УНСС. 

От 2009 г. заема зам.-кметския пост по евроинтеграция и екология в община Бургас. От 2009 до 2013 г. Василева е зам.-министър в Министерството на околната среда и водите. Избрана е за народна представителка в 42-рото Народно събрание от ГЕРБ. Василева членува в ПГ на ГЕРБ от 21 май 2013 до 5 август 2014 г. Участва в Комисията по околната среда и водите и в Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове от 11 септември 2013 до 5 август 2014 г. Председателства групата за приятелство България – Естония от 17 октомври 2013 до 5 август 2014 г. и членува в групите за приятелство на България с Нидерландия, Норвегия, Чехия, Швеция, Швейцария и Финландия в същия период. Избрана е за народна представителка в 43-тото НС и от 7 ноември 2014 г. е министър на околната среда и водите във второто правителство на Бойко Борисов.

Росен Желязков - министър на транспорта 

Снимка: БГНЕС

Росен Желязков е завършва магистратура по право в Софийския университет. През 1994 г. започва работа като юрисконсулт в район „Средец“ на Столична община, където последователно е старши юрисконсулт, секретар и кметски наместник. От 1995 г. е адвокат по гражданско и търговско право. Между 1998 и 1999 г. е заместник-кмет по „Законност и контрол“ на район „Лозенец“, Столична общинa. В периода 2003-2009 г. е секретар на Столична община. От 2011 до 2013 г. е председател на Управителния съвет на Института по публична администрация и представител на България в Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

Между 2009 и 2013 г. е главен секретар на Министерския съвет. От 2014 до 2016 г. съветник на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното управление. От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция „Електронно управление“. С решение на Министерски съвет от 20 декември 2017 г. е определен за председател на Комисия за регулиране на съобщенията, като решението влезе в сила на 15 януари 2018 г. Избран от Народното събрание за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на 20 септември 2018 г. 

Христо Терзийски - министър на вътрешните работи  

Снимка: БГНЕС

Христо Терзийски завършва Техническия университет в София. През 1996 г. влиза в редиците на МВР като оперативен работник в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ в София. След това работи в сектор „Наркотици“ на СДВР. Бил е началник на група в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ, както и началник на сектор „Наркотици“ на СДВР. По-късно е заместник началник на отдел „Криминална полиция“ на СДВР.

От септември 2009 г. е зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От 24 февруари 2015 г. е директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 септември 2018 г. е временно изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. След това отново се връща на същата позиция. От 24 юли 2020 г. е избран за министър на вътрешните работи.